Sposób przygotowania:
Bitki wołowe w warzywach
1. Wołowinę kroimy w centymetrowe plastry i rozbić tłuczkiem. Doprawiamy majerankiem i solą i dusimy pod przykryciem około kwadransa w 6 łyżkach wody (bez tłuszczu).
2. Cebule siekamy drobno, paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę, a pieczarki w plastry. Wszystkie warzywa wrzucamy do wołowiny.
3. Całość dusimy pod przykryciem dość długo aż wołowina będzie miękka i krucha.
4. Podajemy z kaszą lub ziemniakami posypane natka pietruszki,
2. Cebule siekamy drobno, paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę, a pieczarki w plastry. Wszystkie warzywa wrzucamy do wołowiny.
3. Całość dusimy pod przykryciem dość długo aż wołowina będzie miękka i krucha.
4. Podajemy z kaszą lub ziemniakami posypane natka pietruszki,