haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Bitki wołowe w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bitki wołowe z papryką i pieczarkami w sosie pomidorowym są pyszne, kruche i aromatyczne. To zdrowe danie smakuje najlepiej z kaszą ale jest wyśmienite również z ziemniaczkami.

Bitki wołowe w warzywach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bitki wołowe w warzywach

 

Sposób przygotowania:

Bitki wołowe w warzywach
1. Wołowinę kroimy w centymetrowe plastry i rozbić tłuczkiem. Doprawiamy majerankiem i solą i dusimy pod przykryciem około kwadransa w 6 łyżkach wody (bez tłuszczu).

2. Cebule siekamy drobno, paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę, a pieczarki w plastry. Wszystkie warzywa wrzucamy do wołowiny.

3. Całość dusimy pod przykryciem dość długo aż wołowina będzie miękka i krucha.

4. Podajemy z kaszą lub ziemniakami posypane natka pietruszki,
Bitki wołowe w warzywach
Wszystkie skladniki powinny być najwyższej jakości.
Bitki wołowe w warzywach
Mięso przykrywamy folia i rozbijamy tłuczkiem.
Bitki wołowe w warzywach
Bitki oprószamy solą i majerankiem i dusimy w wodzie.
Bitki wołowe w warzywach
Do mięsa dorzucamy cebulę, paprykę i pieczarki.