Sposób przygotowania:
Pieczone udko z kaszą gryczaną
Włącz piekarnik na 180˚C. Udka z kurczaka oprósz swoją ulubioną przyprawą do kurczaka i umieść w rękawach do pieczenia (pamiętaj, by nakłuć woreczki). Włóż do naczynia żaroodpornego (nie przykrywaj!) i piecz w przez godzinę i 10 minut. Jeśli chcesz, by skórka ładnie się zrumieniła, na ostatnie 10 minut ostrożnie natnij folię i rozchyl. Po upieczeniu wylej tłuszcz, który zgromadził się w woreczkach. Twoje danie będzie dietetyczne. Kiedy udka są w piekarniku, ugotuj kaszę gryczaną według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu, dopraw każdą porcję łyżeczką oleju z pestek dyni i posyp siekanymi orzechami brazylijskimi. Podawaj z prostą surówką z kiszonej kapusty i czerwonej papryki. Na zdrowie!
kapitan_barbarossa
Sweet Coala