kamila1957

kamila1957

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

kus-kus z mięsem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

kus-kus na obiadek, szybko dla lubiących kaszę

kus-kus z mięsem

Składniki:

kus-kus z mięsem

 

  • kasza kas-kus wg uznania
  • kawałek mięska (karczek,od szynki )
  • cebula,
  • przyrawa do mięsa (meksykańska )
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

kus-kus z mięsem
kaszę przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu
mięso obsmażamy na tłuszczu, dodajemy cebulkę pokrojoną w piórka
dodajemy przprawę 1 łyżeczka, podlewamy wodą próżymy do miękkości mięsa w razie potrzeby dolewamy wody
upieczone mięsko we własnym sosie wytworzonym z cebulki jest pycha
można dodać więcej wody i zrobić sos zaciągnąc go mąką.
podajemy z kaszą i kiszonym ogórkiem