Sposób przygotowania:
kus-kus z mięsem
kaszę przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu
mięso obsmażamy na tłuszczu, dodajemy cebulkę pokrojoną w piórka
dodajemy przprawę 1 łyżeczka, podlewamy wodą próżymy do miękkości mięsa w razie potrzeby dolewamy wody
upieczone mięsko we własnym sosie wytworzonym z cebulki jest pycha
można dodać więcej wody i zrobić sos zaciągnąc go mąką.
podajemy z kaszą i kiszonym ogórkiem
mięso obsmażamy na tłuszczu, dodajemy cebulkę pokrojoną w piórka
dodajemy przprawę 1 łyżeczka, podlewamy wodą próżymy do miękkości mięsa w razie potrzeby dolewamy wody
upieczone mięsko we własnym sosie wytworzonym z cebulki jest pycha
można dodać więcej wody i zrobić sos zaciągnąc go mąką.
podajemy z kaszą i kiszonym ogórkiem
misia13
kasza kus kus i mieso....
kinga