Sposób przygotowania:
Kuskus curry z kurczakiem i duszonymi warzywami
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy na kawałki. Posypujemy obficie przyprawami i skrapiamy oliwą z oliwek. Nacieramy dokładnie mięso przyprawami i wstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby się zamarynowało.
Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy mięso i podsmażamy, aż będzie miękkie (około 5-6 minut). Mniej więcej w połowie smażenia wrzucamy pokrojonego pora oraz cebulę. Przekładamy zawartość patelni do dużej miski. Podsmażamy na patelni pokrojoną w paseczki paprykę.
Cukinię kroimy w ćwierćplasterki, dorzucamy do papryki i dusimy około 5 minut. Doprawiamy pieprzem oraz solą i też przekładamy do miski.
Do miseczki wsypujemy kaszę kuskus, dodajemy curry i mieszamy. Zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 5 minut. Po tym czasie dodajemy do warzyw i kurczaka.
Mieszamy całe danie i ewentualnie przyprawiamy jeszcze do smaku.
Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy mięso i podsmażamy, aż będzie miękkie (około 5-6 minut). Mniej więcej w połowie smażenia wrzucamy pokrojonego pora oraz cebulę. Przekładamy zawartość patelni do dużej miski. Podsmażamy na patelni pokrojoną w paseczki paprykę.
Cukinię kroimy w ćwierćplasterki, dorzucamy do papryki i dusimy około 5 minut. Doprawiamy pieprzem oraz solą i też przekładamy do miski.
Do miseczki wsypujemy kaszę kuskus, dodajemy curry i mieszamy. Zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 5 minut. Po tym czasie dodajemy do warzyw i kurczaka.
Mieszamy całe danie i ewentualnie przyprawiamy jeszcze do smaku.