Sposób przygotowania:
Kuskus razowy z dynią makaronową
Kuskus przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Dynię przekroić, usunąć nasiona w środku, pokroić w paski i obrać - ta dynia ma niezmiernie twardą skórkę i trzeba bardzo ostrożnie obierać, następnie pokroić na małe kawałki. Przygotować warzywa: cebulę i czosnek obrać i pokroić, z papryki usunąć gniazda nasienne i błonki i pokroić. Na oleju podsmażyć cebulę, po zaszkleniu cebuli dodać czosnek i po chwili przyprawy i następnie paprykę i dynię oraz cieciorkę - jeśli zalewa cieciorki jest smaczna to można ją użyć a jeśli nie to odlać i dodać wody tak jak na bigos - tyle tylko, żeby wszystko się połączyło w gotowaniu i ugotować do miękkości, ok. 15 minut powinno wystarczyć. Podać z osobno przygotowanym kuskusem razowym, pokropić sokiem cytrynowym na talerzu opcjonalnie.