Kuskus w warzywach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Bardzo proste danie na obiadek.

Kuskus w warzywach

Składniki:

Kuskus w warzywach

 

Sposób przygotowania:

Kuskus w warzywach
Umytą oraz obraną cebulę posiekałam ostrym nożem. Wrzuciłam na rozgrzane masło wraz z oliwą.Lekko podsmażyłam.Marchew pokroiłam na kawałki o 1 cm długości-dodałam do naczynia żaroodpornego z cebulą.Doprawiłam przyprawami.Dorzuciłam posiekane morele.Wymieszałam.Na koniec dolałam 1,5 szklanki wrzątku. Doprowadzając do wrzenia,gotowałam ok.15minut na słabym ogniu. Tym wrzątkiem zalałam w rondlu kaszę kuskus.Wymieszałam i odstawiłam z gazu.Gdy kasza była miękka,podawałam.

Tagi:

kuskus