kuchareczka1

kuchareczka1

Kucharz
[Przepisów: 5]

Kwadraciki z ciasta francuskiego.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super pasują z barszczykiem czerwonym.

Kwadraciki z ciasta francuskiego.

Składniki:

Kwadraciki z ciasta francuskiego.

 

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 40 dag mięsa mielonego
  • mały słoiczek pieczarek marynowanych
  • puszka kukurydzy
  • pół słoika papryki konserwowej
  • sól pieprz tymianek.

Sposób przygotowania:

Kwadraciki z ciasta francuskiego.
Mięso mielone smażymy, doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem. Po przestygnięciu , dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki marynowane, kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę. Gdy wymieszamy wszystko razem dokładnie, nakładamy na jeden płat cista francuskiego farsz i przykrywamy drugim płatem, kroimy w kwadraty,  zlepiamy brzegi, nacinamy małe kreski i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut do zrumienienia się ciasta.