Sposób przygotowania:
Kwiaty z papryk nadziewane kus-kus i grzybami
Papryki opłukać, odkroić górę, oczyścić z nasion i przelać chłodną wodą. Ścianki jarzyn ponacinać w ząbki niczym tulipany i ułożyć na tacy.
Pieczarki oczyścić, pokroić, obsmażyć, wyjąć i odsączyć. Wodę na kaszkę zagotować, posolić i do gotującej się wsypać kaszkę, zamieszać, dopóki się woda nie wchłonie. Wyłączyć palnik, naczynie zestawić na bok, a kaszkę wymieszać z pieczarkami, doprawić szczyptą curry i ziołami suszonymi lub świeżymi listkami melisy lub mięty, po uprzednim ich opłukaniu.
Napełniać farszem kielichy "tulipanów" i serwować jako przekąskę.
Pieczarki oczyścić, pokroić, obsmażyć, wyjąć i odsączyć. Wodę na kaszkę zagotować, posolić i do gotującej się wsypać kaszkę, zamieszać, dopóki się woda nie wchłonie. Wyłączyć palnik, naczynie zestawić na bok, a kaszkę wymieszać z pieczarkami, doprawić szczyptą curry i ziołami suszonymi lub świeżymi listkami melisy lub mięty, po uprzednim ich opłukaniu.
Napełniać farszem kielichy "tulipanów" i serwować jako przekąskę.