Sposób przygotowania:
Papryka nadziewana mięsem w sosie wg taty Krzysia
1. Papryki umyć i delikatnie wydrążyć. 2. Mięso mielone smażyć na złoto z dodatkiem przypraw i posiekanego czosnku. 3. Ugotować ryż i wymieszać z mięsem. 4. Następnie nafaszerować papryki mięsem i przykryć farsz plasterkiem cebuli. 4. Papryki wstawić na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180'C. 5. W tym czasie przygotować sos - zagotować 3 szklanki wody, posolić, popieprzyć odrobinę, dodać koncentrat, zabielić śmietaną i mąką (rozrobić dokładnie z pół szklanki sosu, i delikatnie połączyć w garnku ,by nie zrobiły się grudki). 6. Ciepłe papryki włożyć do gotującego sosu i gotować 10 minut na małym ogniu, by nie przywarły. 7. Podawać z pieczywem, smacznego!