gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Łamany omlet z otrębami owsianymi i bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny i szybki omlet w sam raz na śniadanie lub kolacje. Z dodatkiem bazylii suszonej i otrąb owsianych.

Łamany omlet z otrębami owsianymi i bazylią Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Łamany omlet z otrębami owsianymi i bazylią

 

  • 1 jajko,
  • 5 łyżek mąki,
  • 0,5 szklanki wody,
  • 1 łyżka otręb owsianych,
  • 1 łyżeczka bazyli,
  • szczypta soli,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Łamany omlet z otrębami owsianymi i bazylią
Jajko roztrzepujemy, Dodajemy wodę na przemian z przesianą przez sito mąką. mieszamy tak aby powstała jednolita masa. Dodajemy otręby owsiane i suszoną bazylią. Mieszamy aby składniki się połączyły i nie było grudek. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej. Wlewamy ciasto, pieczemy ok 3-4 minut, następnie łamiemy omlet na mniejsze kawałeczki i przewracamy na drugą stronę, pieczemy aż się zrumienią. Smacznego.
Łamany omlet z otrębami owsianymi i bazylią
Łączymy składniki, pieczemy, przewracamy małe kawałeczki i pieczemy.

Tagi:

jajko jajka omlet