gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Lane ciasto z rosołem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo dobra zupa, polecam

Lane ciasto z rosołem

Składniki:

Lane ciasto z rosołem

 

  • 2 jajka
  • pół szklanki mąki
  • ROSÓŁ:
  • 1 porcja rosołowa
  • 1 marchew
  • pół pietruszki
  • 1 cebula
  • pół łyżeczki soli
  • 1,5 litra wody
  • kostka rosołowa
  • natka pietruszki
  • kucharek

Sposób przygotowania:

Lane ciasto z rosołem
Jajka włożyć do miski. Roztrzepać je porządnie mikserem. Następnie dodawać mąkę, tyle aby ciasto było lejące. Przygotować rosół: Porcję włożyć do garnka, zalać wodą. Dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę i cebulkę. Zasypać solą. Dodać kostkę rosołową. Gotować na małym ogniu ok. 30 minut. Przyprawić kucharkiem. Pomału wlewać strumieniem lane ciasto. Zamieszać. Doprowadzić do zagotowania. Zamieszać raz jeszcze i posypać posiekana natką pietruszki.

Tagi:

jajko jajka