Sposób przygotowania:
Lane kluseczki
Z porcji rosołowej, pietruszki, marchewki, selera, pora, maggi gotujemy rosół. Na małym ogniu, nie z zamrożonego miesa- bo będzie metny ! Dosmaczamy go solą i pieprzem. wsypujemy posiekaną natke pietruszki. Teraz robimy kluseczki. Jajka mieszamy z mąka- tak by powstała gesta jednolita masa. Wlewamy tę masę do naszego rosołu i gotujemy razem jakieś 2-3 minuty. Smacznego!
Kluseczki najlepiej zrobić gdy wlejemy masę do torebki foliowej a potem ją podziurawimy widelcem-kluseczki beda w sam raz-nie za duże nie za małe :) W wersji dla leniwych można zamiast gotowania rosołu ugotować wywar z kostki rosołowej :)
Kluseczki najlepiej zrobić gdy wlejemy masę do torebki foliowej a potem ją podziurawimy widelcem-kluseczki beda w sam raz-nie za duże nie za małe :) W wersji dla leniwych można zamiast gotowania rosołu ugotować wywar z kostki rosołowej :)