Sposób przygotowania:
Lasagne z grzybami i cukinią
1. Na oliwie podsmażamy mięso mielone. W międzyczasie kroimy cukinię w plastry. Grzyby myjemy, kroimy i podsmażamy na maśle. W osobnym garnku gotujemy wodę, solimy ją i wkładamy 9 płatów makaronu lasagne - dolewamy odrobinę oleju tak by płaty nam się nie posklejały. 2. Kiedy mięso nam się usmaży dodajemy kilka łyżek przecieru pomidorowego, a następnie usmażone wcześniej grzyby. Całość przyprawiamy bazylią i oregano.3. Na tarce ścieramy żółty ser 4.Dno naczynia żaroodpornego smarujemy margaryną, a następnie układamy warstwami: ugotowane 3 płaty makaronu, ser żółty, cukinia, połowa mięsa, ser żółty, 3 płaty makaronu, cukinia, druga połowa mięsa, ser żółty, ostatnie 3 płaty makaronu posypujemy serem żółtym , bazylią i oregano. Całość wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, na 20-30 minut. Po upływie czasu wyciągamy z piekarnika, kroimy i przenosimy na talerze. Smacznego!
KasiaJulcia