Sposób przygotowania:
Łatwa drożdżówka śliwkowo-malinowa
Świeże drożdże pokruszyć do miski, od razu dodać jajka, cukier, cukier wanilinowy i mikserem dokładnie połaczyć składniki do białości z 3 minuty.
Dodać do drożdży letnie mleko ze stopionym masłem, wsypać przesianą mąkę tortową z solą i mikserem połączyć składniki z 3 minuty, ciasto ma być nie za gęste, nakryć talerzem miskę i zostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Wyrośnięte ciasto parę razy łyżką wyrobić i nałożyć do trzech keksówek silikonowych (lub 1 forma 35x25 cm), na wierzch ciasta dodać połówki śliwek i maliny.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec 45 minut, w foremkach ciasto wystudzić, prtzed podaniem posypać pudrem cukrem.
Dodać do drożdży letnie mleko ze stopionym masłem, wsypać przesianą mąkę tortową z solą i mikserem połączyć składniki z 3 minuty, ciasto ma być nie za gęste, nakryć talerzem miskę i zostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Wyrośnięte ciasto parę razy łyżką wyrobić i nałożyć do trzech keksówek silikonowych (lub 1 forma 35x25 cm), na wierzch ciasta dodać połówki śliwek i maliny.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec 45 minut, w foremkach ciasto wystudzić, prtzed podaniem posypać pudrem cukrem.
robaczek
skuter5
ziutula
Czekoladka 2