Sposób przygotowania:
Łatwe ciasto ucierane z nutą kakao i truskawkami
Składniki temperatura pokojowa= do pojemnika wsypać cukier, dodać jajka, miękką palmę i mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach, masa ma być grudkowata. Wsypać mąkę tortową, proszek do pieczenia i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Długa keksówka 40x13 cm z papierem do pieczenia, do formy wyłożyć 3/4 ciasta, do reszty wsypać kakao, wlać wodę i mikserem połączyć składniki na nie za gęste ciasto, ciasto dać na jasne i łyżką delikatnie wmieszać w jasne paroma ruchami.
Umyte truskawki i osuszone na durszlaku, z truskawek wyciąć gniazdka i pokroić na połówki, układać na cieście.
Truskawki posypać cukrem wanilinowym.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, po tym czasie patyczek był jeszcze z nie dopieczonym ciastem i na termoobiegu na 160C jeszcze z 10 minut, patyczek był suchy po wkłuciu w ciasto.
Wystudzić dobrze i przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Długa keksówka 40x13 cm z papierem do pieczenia, do formy wyłożyć 3/4 ciasta, do reszty wsypać kakao, wlać wodę i mikserem połączyć składniki na nie za gęste ciasto, ciasto dać na jasne i łyżką delikatnie wmieszać w jasne paroma ruchami.
Umyte truskawki i osuszone na durszlaku, z truskawek wyciąć gniazdka i pokroić na połówki, układać na cieście.
Truskawki posypać cukrem wanilinowym.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka, po tym czasie patyczek był jeszcze z nie dopieczonym ciastem i na termoobiegu na 160C jeszcze z 10 minut, patyczek był suchy po wkłuciu w ciasto.
Wystudzić dobrze i przed podaniem posypać pudrem cukrem.