Sposób przygotowania:
Ciasto trójkolorowe w trzech smakach
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Powoli dodawać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, oraz wolno wlewać na przemian olej i wodę cały czas ubijając.Ciasto podzielić na trzy części do jednej dodać kakao, do drugiej kisiel, a do trzeciej mąkę. Ciasto z kisielem wymieszać drewnianą łyżką.
Do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą wlewać najpierw ciemną masę, następnie białą i na końcu masę różową.
Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec do suchego patyczka (u mnie trwało to 45 minut).
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto oprószyć cukrem pudrem.
Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia
Do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą wlewać najpierw ciemną masę, następnie białą i na końcu masę różową.
Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec do suchego patyczka (u mnie trwało to 45 minut).
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto oprószyć cukrem pudrem.
Czas przygotowania 30 minut + czas pieczenia
Czekoladka 2
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.;)