Sposób przygotowania:
Łatwy Krem Bawarski
1. Wymieszać mikserem na średnich obrotach ser i suchy budyń.
2. Dodać mleko i ubijać w dalszym ciągu 1 do 2 minut.
3. Wmieszać ręcznie lub na najwolniejszych obrotach bitą śmietanę.
4. Schłodzić w lodówce parę godzin przed użyciem.
UWAGA: tego kremu wyjdzie sporo, można go użyć zarówno na wierzch jak i w środku ciasta, można trzymać w lodówce kilka dni, zredukować składniki o połowę lub zamrozić na później ale krem jest tak smaczny, że nie będzie potrzeby mrożenia. Budyń może być dowolnego smaku, najczęściej chyba używany jest waniliowy.
2. Dodać mleko i ubijać w dalszym ciągu 1 do 2 minut.
3. Wmieszać ręcznie lub na najwolniejszych obrotach bitą śmietanę.
4. Schłodzić w lodówce parę godzin przed użyciem.
UWAGA: tego kremu wyjdzie sporo, można go użyć zarówno na wierzch jak i w środku ciasta, można trzymać w lodówce kilka dni, zredukować składniki o połowę lub zamrozić na później ale krem jest tak smaczny, że nie będzie potrzeby mrożenia. Budyń może być dowolnego smaku, najczęściej chyba używany jest waniliowy.