Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Łatwy Krem Bawarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szalenie prosty, łatwy i smaczny krem do ciast i tortów.

Łatwy Krem Bawarski

Składniki:

Łatwy Krem Bawarski

 

  • 1 ser Philadelphia 227 g (może być innej marki)
  • 2 opakowania budyniu typu instant
  • 3/4 szklanki mleka
  • 350 g bitej śmietany (kupnej lub zrobionej w domu)

 

Sposób przygotowania:

Łatwy Krem Bawarski
1. Wymieszać mikserem na średnich obrotach ser i suchy budyń.
2. Dodać mleko i ubijać w dalszym ciągu 1 do 2 minut.
3. Wmieszać ręcznie lub na najwolniejszych obrotach bitą śmietanę.
4. Schłodzić w lodówce parę godzin przed użyciem.

UWAGA: tego kremu wyjdzie sporo, można go użyć zarówno na wierzch jak i w środku ciasta, można trzymać w lodówce kilka dni, zredukować składniki o połowę lub zamrozić na później ale krem jest tak smaczny, że nie będzie potrzeby mrożenia. Budyń może być dowolnego smaku, najczęściej chyba używany jest waniliowy.

Tagi:

sery ser