Kajoza

Kajoza

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Łazanki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znane i lubiane danie równe proste co pyszne :P

Łazanki

Składniki:

Łazanki

 

  • Biała kapusta (cała głowa)
  • 5 - 6 cebul
  • 5 - 6 kiełbas
  • 1 opakowanie makaronu kwadraciki
  • Sól, pieprz
  • Olej (do smażenia)

Sposób przygotowania:

Łazanki
Kapustę pokroić w kostkę (mniej więcej 2cm na 2cm), wrzucić ją do garnka z zimną wodą i gotować, tak jak gotujemy ziemniaki (czyli kapusta ma w tej wodzie pływać, woda musi być posolona), jak będzie miękka to ją odcedzić. W między czasie gotujemy makaron. Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę i przysmażamy. Jak wszystkie składniki będą gotowe mieszamy je w jednej misce, w razie potrzeby oczywiście doprawiamy solą i pieprzem. Gdyby okazało się, że łazanki są "suche" i potrawa nie jest jednolitą całością można dodać troszeczkę oleju i ponownie wymieszać.