Sposób przygotowania:
Łazanki mieszane
Kapustę białą drobno szatkujemy, zalewamy wodą* dodajemy sól i kminek, gotujemy około 10 minut, tak aby kapusta była jeszcze lekko twarda- odcedzamy Kapustę kiszoną zalewamy wodą* gotujemy około 5 minut- odcedzamy, ale pozostawiamy wodę. Makaron wrzucamy do lekko osolonej wody i gotujemy minutę krócej niż zaleca producent Kiełbasę obieramy z osłonki i kroimy na pół plasterki, a czosnek na plasterki Cebulę i boczek kroimy w kostkę. Do rozgrzanego garnka wrzucamy pokrojony boczek i cebulkę. Podsmażamy razem aż cebulka sie zeszkli, dodajemy kiełbasę i czosnek. Smażymy przez chwilkę razem. Teraz dodajemy kapustę biała i kiszoną, oraz makaron. Przyprawiamy do smaku, podlewamy odrobiną wody z kapusty- dusimy ciągle mieszając. Łazanki najlepiej smakują odgrzane, dlatego warto przygotować je wcześniej.
karola25
reanja
też bardzo lubię i mogę je jeść często:)