Sposób przygotowania:
Łazanki z wędzonym boczkiem, pieczarkami
Ugotować łazanki al dente, przeplukać i odstawić. Cebulę, boczek i grzyby pokroić w kostkę. Smażyć na patalni z oliwą, aż się zarumienią. Kapustę kiszoną opłukać wycisnąć i pokroić, wrzucić do patelni i smażyć z pozostałymi produktami ok. 10 min., dodać posiekaną białą kapustę i smażyć dalej razem następne 10 mnin. Dodać wino, szklankę wody, bulion (lub kostkę) oraz kminek. Dusić wszystko razem, aż kapusta bedzie miękka, ew. od czasu do czasu jak trzeba podlewać wodą. Gdy kapusta bedzie juz prawie miękka, zdjąć pokrywkę, smażyć do odparowania cieczy, stale mieszająć. Dodać łazanki, smażyć dalej, aż bedą gorące! Doprawić sola i pieprzem.
zosias
POLECAM, POLECAM, POLECAM
jarek-energy
Bahus
darek112
darek112
2halina
booboo
Magdusia1312
teresa13
zosias
jednak musicie przyznać, że smak przez to się niewiele zmienił ;)