eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1618]

Łazanki Eli z kapustą mieszaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne łazanki z młodą mieszaną kapustą.

Łazanki Eli z kapustą mieszaną

Składniki:

Łazanki Eli z kapustą mieszaną

 

  • 1 paczka makaronu grubego-500g
  • 1/2 kg młodej kiszonej kapusty
  • 1 młoda kapusta biała
  • 1/2 kg kiełbasy
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 6 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany

Sposób przygotowania:

Łazanki Eli z kapustą mieszaną
Cebulę,kiełbasę i pieczarki pokroić i przesmażyć na oleju(tak żeby pieczarki nie były surowe).Kiszoną kapustę ugotować i odcedzić.Poszatkowaną kapustę dodać do kiełbasy z grzybami i cebulą i dusić do miękkości kapusty pod przykryciem(mieszać od czasu do czesu,żeby się nie przypaliło).Dodać ugotowaną kapustę kiszoną i wymieszać.Makaron ugotować aldente,odcedzić,dodać do pozostałych składników,przyprawić solą,pieprzem i czosnkiem granulowanym i wymieszać.Jeszcze chwilę smażyć żeby się wszystko przegryzło.Smacznego!