Sposób przygotowania:
Łazanki z boczkiem
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Kapustę oczyścić, drobno poszatkować. Zalać ok 2 szkl wody, posolić i gotować do miękkości.
W tym czasie obrać pieczarki oraz cebulę. Cebulę drobno posiekać, zeszklić i podsmażyć z ugotowaną odcedzoną kapustą.
Boczek pokroić w kostkę i usmażyć, dodać pokrojone na małe kawałki pieczarki. Usmażyć.
Do makaronu dodać kapustę i boczek z pieczarkami, podsmażyć i doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Przełożyć na talerze i posypać posiekanym szczypiorkiem.
W tym czasie obrać pieczarki oraz cebulę. Cebulę drobno posiekać, zeszklić i podsmażyć z ugotowaną odcedzoną kapustą.
Boczek pokroić w kostkę i usmażyć, dodać pokrojone na małe kawałki pieczarki. Usmażyć.
Do makaronu dodać kapustę i boczek z pieczarkami, podsmażyć i doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Przełożyć na talerze i posypać posiekanym szczypiorkiem.