Sposób przygotowania:
Łazanki z kapustą i kiełbasą
Kiszoną kapustę przepłukać, jeśli jest bardzo kwaśna to dwa razy. Następnie kapustę pokroić i przełożyć do garnka. Zalać wodą, dodać listki laurowe i angielskie ziele oraz odrobinę soli i pieprzu.
Gotować aż kapusta będzie miękka. Ugotowaną kapustę odcedzić z nadmiaru wody i odstawić. Cienką kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.
Rozgrzać patelnię z niewielką ilością oleju i zeszklić pokrojoną cebulę. Następnie dodać pokrojoną kiełbasę. Wszystko razem smażyć aż kiełbasa ładnie się przyrumieni.
Łazanki ugotować al'dente. Do podsmażonej kiełbasy z cebulą dodać ugotowaną wcześniej kapustę oraz łazanki.
Dokładnie wymieszać, wszystko razem podgrzać, doprawić do smaku sola i pieprzem.
niezły kąsek