magister

magister

Kuchcik
[Przepisów: 6]

Łazanki z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybki smaczny obiad i rowniez kolacja

Łazanki z kapustą

Składniki:

Łazanki z kapustą

 

  • 40 dag łazanek
  • 5 dag słoniny
  • 1 kg kapusty (np. włoskiej)
  • 1-2 cebule
  • 25 dag szynki lub ogonówki
  • 1 łyżka maggi
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Łazanki z kapustą
Oczyszczamy główkę kapusty, płuczemy, kroimy na ćwiartki i wycinamy głąb. Ćwiartki gotujmy do momentu gdy kapusta będzie miękka. Odcedzamy ją i siekamy drobno. Słoninę kroimy i smażymy na patelni. Dodajemy posiekaną cebulę i podsmażamy. Wędline kroimy w paski, dodajemy kapustę wlewamy maggi i smażymy kilka minut, stale mieszając. Łazanki gotujemy i odcedzamy. Mieszamy całość z kapustą.

Tagi:

szynka kapusta