Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Łazanki z kapustą

  • 19
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 14

Na deszczowe dni................

Łazanki  z  kapustą

Składniki:

Łazanki z kapustą

 

  • 0,5 kg kiszonej kapusty
  • 0,3 kg białej kapusty
  • 2 duże cebule
  • 40 dag parzonego wędzonego boczku
  • sól, pieprz mielony, maggi
  • 1 op. makaronu łazanki
  • olej

Sposób przygotowania:

Łazanki z kapustą
Kapustę białą pokroić w niezbyt dużą kostkę.Kapustę kiszoną drobno pokroić, ew. przepłukać (trzeba uważać, żeby nie była za mało kwaśna). Obie kapusty ugotować (oddzielnie), Boczek i cebulę pokroić w drobna kosteczkę i przesmażyć.Kapusty odcedzić, wymieszać, dodać do nich boczek z cebulką. Wymieszać, doprawić. Ugotować makaron (nie za miękko).Połaczyć wszystkie składniki, wymieszać, włożyć do naczynia żaroodpornego, Przykryć i zapiekać ok. 30 min.