Sposób przygotowania:
Klopsiki w białym sosieKrok 1
Mięsko myjemy, osuszamy i mielimy. Dodajemy jajo sól, pieprz i koperek. Farsz mieszamy i formujemy w rekach małe kuleczki.
Krok 2
Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, wkładamy do garnka, zalewamy wodą. Wkładamy ziele i listek laurowy. Gotujemy na małym ogniu. Kiedy nam się gotuje, wkładamy małe kuleczki mięsne. Gotujemy koło 45 minut doprawiając solą i pieprzem.
Krok 3
Do słoiczka wlałam 1 setkę zimnej wody, dodałam łyżkę mąki i rozrobiłam. Wlałam to do garnka z mięskiem i mieszałam. Na końcu wlałam śmietanę.
Ps. Powiem wam, że koperek nadał klopsikom bardzo fajny smak, polecam wypróbować. Marchewka nadała koloru, całość bardzo smaczna.
Magdalena88
niezły kąsek
lalunia
Dziękuję za miłe słowa .