Sposób przygotowania:
Zapiekane łazanki z serem i prażoną cebulką
Kapustę kiszoną pokroić,przepłukać pod bieżącą wodą, przełożyć do garnka i zalać wodą. Dodać listki i wstawić na ogień. Gotować do miękkosci. Biała kapustę drobno poszatkować i dodać do kiszonej mniej więcej na 10 minut przed kończeniem gotowania. Następnie całość odcedzić na sicie. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Dodać mięso mielone i smażyć aż się zetnie. W między czasie pokroić w małą kostkę kiełbasę. Dodać ją do garnka i smażyć aż kiełbasa się zrumieni a mięso będzie wysmażone. Pieczarki obrać, pokroić w ćwierć plasterki i dodać do garnka. Smażyć do zmniejszenia objętości grzybów.Do garnka wrzucić odcedzone kapusty i dobrze wymieszać. Dodać koncentrat, przyprawy i dobrze wymieszać. Pogotować jeszcze 2 minuty. Zdjąć z ognia. Makaron ugotować do miękkości. Odcedzić. Wymieszać z zawartością garnka. Przełożyć do naczynia do zapiekania. Posypać tartym serem żółtym i prażoną cebulką. Wstawić na 180 st na 20-25 minut, smacznego!
Ela Dz
monikaT83