margarytka

margarytka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 60]

Makaron kokardki z kapustą kiszoną i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Łazanki można przygotować zarówno z kapusty kiszonej jak i słodkiej,ja wybrałam kiszoną.Więc wybór należy do was.

Makaron kokardki z kapustą kiszoną i kiełbasą  Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makaron kokardki z kapustą kiszoną i kiełbasą

 

  • 500g grubego makaronu(świderki,penne itd.)
  • 250g kapusty kiszonej
  • 1cebula
  • 3kiełbaski(zwyczajna,śląska itd.)
  • 2łyżki oleju
  • sól,pieprz

 

Sposób przygotowania:

Makaron kokardki z kapustą kiszoną i kiełbasą
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente i odcedzić,kapustę zalać wodą(tak aby była przykryta)gotować około 40 minut i odcedzić.W rondelku zeszklić cebulę na oleju,następnie dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę.Smażyć razem około 10 minut.Wszystkie gotowe składniki wymieszać w jednym garnku,podgrzać doprawić solą i pieprzem do smaku.
Makaron kokardki z kapustą kiszoną i kiełbasą
w rondelku zeszklić cebulę,następnie dodać kiełbasę
Makaron kokardki z kapustą kiszoną i kiełbasą
kapustę i makaron ugotować w osobnych garnkach