Sposób przygotowania:
Łazanki z kapustą włoską i kiszoną
Kapustę włoską szatkujemy. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. W osobnym garnku gotujemy kapustę kiszoną (którą wcześniej siekamy). Osoby, które nie lubią kwaśnych potraw powinny odlać pierwszą wodę z kiszonej kapusty, tuż po jej zagotowaniu się, wlać świeżej wody, i kontynuować gotowanie kapusty aż do jej miękkości.Boczek kroimy w kostkę, pieczarki obieramy i kroimy. Boczek i pieczarki podsmażamy na wolnym ogniu. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Gdy będzie gotowy, odlewamy wodę i do makaronu dodajemy pieczarki z kiełbasą. Gdy kapusty już będą miękkie, również odcedzamy je i dodajemy do reszty składników. Zmniejszamy ogień pod garnkiem do minimum i często mieszając dusimy łazanki pod przykryciem ok 20 minut. Po tym czasie doprawiamy je maggi i pieprzem. Następnie dusimy jeszcze chwilę. Gotowe!