Sposób przygotowania:
Łazanki z kiszoną kapustą
Kiszoną kapustę pokroić drobniej, zalać w garnku wodą i gotować z dodatkiem cukru, kostki rosołowej do miękkości, powinno zostać trochę wody w kapuście, makaron ją wchłonie po dodaniu.
Boczek wędzony, wędlinę (użyłam końcówkę szynki staropolskiej), cebulę pokrojoną na smalcu podsmażyć, pod koniec dodać czosnek z praski, paprykę słodką, pieprz mielony i majeranek, dodać do kapusty i zagotować.
Makaron łazanki ugotować w nie osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki oleju, nie skleja się i wylać na durszlak
Makaron dodać do kapusty i wymieszać.
Boczek wędzony, wędlinę (użyłam końcówkę szynki staropolskiej), cebulę pokrojoną na smalcu podsmażyć, pod koniec dodać czosnek z praski, paprykę słodką, pieprz mielony i majeranek, dodać do kapusty i zagotować.
Makaron łazanki ugotować w nie osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki oleju, nie skleja się i wylać na durszlak
Makaron dodać do kapusty i wymieszać.