Sposób przygotowania:
Łazanki z mieszaną kapustą
Kiszoną kapustę przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie - gotujemy do miękkości.
Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy dodająca pokrojoną w kostkę cebulę. Zarumieniamy. Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę i podduszamy do jej miękkości.
Dodajemy ugotowaną kiszoną kapustę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem - mieszamy. Podduszamy razem 2-3 minuty.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Do kapusty z kiełbasą dodajemy makaron, mieszamy doprawiając do smaku wg uznania.
Smacznego.
Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy dodająca pokrojoną w kostkę cebulę. Zarumieniamy. Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę i podduszamy do jej miękkości.
Dodajemy ugotowaną kiszoną kapustę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem - mieszamy. Podduszamy razem 2-3 minuty.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Do kapusty z kiełbasą dodajemy makaron, mieszamy doprawiając do smaku wg uznania.
Smacznego.