Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Łazanki z mieszaną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Łazanki z mieszaną kapustą i kiełbasą to mój dzisiejszy obiad, który idealnie nadaje się również do odgrzania.

Łazanki z mieszaną kapustą Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Łazanki z mieszaną kapustą

 

  • 500 g makaronu łazanki
  • 600 g kiełbasy śląskiej
  • 1 duża białą cebula
  • 1/2 główki kapusty białej
  • 400 g kapusty kiszonej
  • 2-3 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Łazanki z mieszaną kapustą
Kiszoną kapustę przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie - gotujemy do miękkości.

Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy dodająca pokrojoną w kostkę cebulę. Zarumieniamy. Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę i podduszamy do jej miękkości.

Dodajemy ugotowaną kiszoną kapustę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem - mieszamy. Podduszamy razem 2-3 minuty.

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Do kapusty z kiełbasą dodajemy makaron, mieszamy doprawiając do smaku wg uznania.

Smacznego.  
Łazanki z mieszaną kapustą
Kiełbasę kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy
Łazanki z mieszaną kapustą
Następnie dodajmy pokrojoną w kostkę cebulę
Łazanki z mieszaną kapustą
Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę i podduszamy do jej miękkości.
Łazanki z mieszaną kapustą
Dodajemy ugotowaną kiszoną kapustę - całość mieszamy
Łazanki z mieszaną kapustą
Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Do kapusty z kiełbasą dodajemy makaron

Tagi:

danie kapusta