frank55

frank55

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 190
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kasza i gulasz to dobre połączenie na przygotowanie obiadu. Można go przygotować z wołowiny, czy wieprzowiny lub z delikatniejszego mięsa indyczego.

Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną
Mięso z indyka opłukać i pokroić na średnią kostkę. W rondelku rozgranym podsmażyć obraną, opłukaną i pokrojoną w kostkę cebulę. Dołożyć listek laurowy i ziele angielskie oraz mięso opłukane. Smażyć najpierw na większym płomieniu, mieszając około 5minut. Zmniejszyć płomień i dusić do miękkości, posolić.

Na końcu przyprawić do smaku pieprzem i ziołami ulubionymi, zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotować i wymieszać, podawać z kaszą jęczmienną lub inną ulubioną.
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną
cebulę obrać i opłukać,pokroić w kostkę i podsmażyć
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną
dodać listek laurowy i mięso z indyka pokrojone w kostkę
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną
Podsmażyć wszystko i dusić na małym ogniu do miękkości
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną
Przyprawić i zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką
Gulasz z indyka z kaszą jęczmienną
Zagotować i wymieszać, podawać z kaszą jęczmienną .