motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Łazanki z mięsa mieszanego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne danie obiadowe. Przygotowane z makaronu z dodatkiem kiszonej kapusty oraz mięsa gotowanego i wieprzowego.

Łazanki z mięsa mieszanego Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Łazanki z mięsa mieszanego

 

  • 50 dkg kiszonej kapusty
  • 1 łyżka smalcu
  • vegeta
  • makaron łazanki
  • 30 dkg szynki wieprzowej
  • 30 dkg mięsa gotowanego
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Łazanki z mięsa mieszanego
Kapustę kroimy. Zalewamy wodą, dodajemy smalec oraz vegetę i gotujemy. Mięso od szynki myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki.

Obydwa mięska mielimy. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju.

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Do ugotowanej kapusty dodajemy usmażone mięsko oraz makaron.

Mieszamy i doprawiamy do smaku.
Łazanki z mięsa mieszanego
Pokrojoną kapustę zalewamy wodą. Dodajemy smalec oraz vegetę i gotujemy
Łazanki z mięsa mieszanego
Przygotowane mięska kroimy na mniejsze kawałki
Łazanki z mięsa mieszanego
Zmielone mięsa smażymy na rozgrzanym oleju
Łazanki z mięsa mieszanego
Makaron gotujemy w osolonej wodzie następnie odcedzamy
Łazanki z mięsa mieszanego
Wszystko łączymy ze sobą i mieszamy. Doprawiamy do smaku