Sposób przygotowania:
Postne łazanki z kapusty kiszonej
Kapustę kroimy, przekładamy do garnka, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie - zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy.
Cebulę i czosnek obieramy, siekamy, podsmażamy do zeszklenia. Marchewkę obieramy ścieramy na tarce, dodajemy do cebuli i przesmażamy, następnie dodajemy kapustę - całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przesmażamy całość 3-4 minuty. Następnie dodajemy makaron, mieszamy.
Smacznego
Cebulę i czosnek obieramy, siekamy, podsmażamy do zeszklenia. Marchewkę obieramy ścieramy na tarce, dodajemy do cebuli i przesmażamy, następnie dodajemy kapustę - całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przesmażamy całość 3-4 minuty. Następnie dodajemy makaron, mieszamy.
Smacznego