Sposób przygotowania:
Faszerowana pieczeń ze schabu
1. Schab umyć i osuszyć. Następnie naciąć mięso wzdłuż, nie przecinając jednak do końca i rozbić lekko tłuczkiem.
2. Mięso natrzeć solą, pieprzem oraz obficie słodką papryką.
3. Pieczarki umyć, pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć na maśle. Gdy będą miękkie dodać drobno pokrojoną szynkę i paprykę. Dusić 5-7 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ostudzić.
4. Na przygotowany wcześniej płat mięsa wyłożyć farsz i zwinąć roladę za pomocą nici lub szpikulców do mięs. Gotową roladę włożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzch ułożyć cienkie plasterki boczku wędzonego. Całość posmarować musztardą. Schab podlać szklanką bulionu warzywnego i piec w temperaturze 180 stopni około 1 h 10 minut (do miękkości).
2. Mięso natrzeć solą, pieprzem oraz obficie słodką papryką.
3. Pieczarki umyć, pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć na maśle. Gdy będą miękkie dodać drobno pokrojoną szynkę i paprykę. Dusić 5-7 minut, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ostudzić.
4. Na przygotowany wcześniej płat mięsa wyłożyć farsz i zwinąć roladę za pomocą nici lub szpikulców do mięs. Gotową roladę włożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzch ułożyć cienkie plasterki boczku wędzonego. Całość posmarować musztardą. Schab podlać szklanką bulionu warzywnego i piec w temperaturze 180 stopni około 1 h 10 minut (do miękkości).