Sposób przygotowania:
Łazanki z młodą kapustą
Cebulę posiekać drobniutko i wrzucić na rozgrzane masło w rondlu. Zeszklić. Kapustę obrać z brzydkich liści, oczyścić i poszatkować. Wrzucić do cebuli, wymieszać, dusić na małym ogniu.
Koperek umyć, osuszyć i posiekać. Wrzucić pod koniec duszenia. W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić.
Kapustę doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać makaron plus 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu. Wymieszać i chwilę razem podgrzewać.
Koperek umyć, osuszyć i posiekać. Wrzucić pod koniec duszenia. W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić.
Kapustę doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać makaron plus 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu. Wymieszać i chwilę razem podgrzewać.