nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Łazanki z podgrzybkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Łazanki w wersji jesiennej z podgrzybkami, o niebo lepsze niż w tradycyjnej wersji z pieczarkami, najlepsze na drugi dzień odsmażane z patelni.

Łazanki z podgrzybkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Łazanki z podgrzybkami

 

  • 20 dkg makaronu łazanki
  • garść kapusty kiszonej
  • 20 dkg podgrzybków
  • 1 kiełbasa typu śląska
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, pół łyżeczki mielonego kminku
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Łazanki z podgrzybkami
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Z kapusty wyciskamy sok, szatkujemy i gotujemy ok 20 min (do miękkości), odcedzamy.Grzyby płuczemy, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i smażymy grzyby przez ok 10 min. Dodajmy pokrojoną w kostkę cebulkę oraz kiełbaskę i smażymy kolejne 10 minut. Dodajemy odsączoną kapustę kiszoną i mieszamy. Na koniec dodajemy makaron, mieszamy, doprawiamy i mieszamy. Smażymy jeszcze ok 5 minut. Gotowe.
Łazanki z podgrzybkami
Grzybki płuczemy, obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i smażymy
Łazanki z podgrzybkami
Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz kiełbasę
Łazanki z podgrzybkami
Kapustę kiszoną kroimy i gotujemy do miękkości
Łazanki z podgrzybkami
Wszystko razem smażymy na patelni i doprawiamy