Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Leczo

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

leczo do słoików na zimę..

Leczo Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Leczo

 

Sposób przygotowania:

Leczo
Wszystkie warzywa obieramy ze skórki a następnie kroimy z grabną kostkę. (ponadto z cukini należy wydrążyć środek który odrzucamy) Na rozgrzany olej wrzucamy cebulkę, następnie dodajemy cukinie i po 5 minutach wrzucamy pomidory. Można minimalnie podlać wodą, ale warzywa puszczą wystarczająca ilość 'soku'. warzywa gotujemy 20-30 minut i doprawiamy je do smaku solą i pieprzem. Przekładamy do dużych słoików i pasteryzujemy od chwili zagotowania 20 minut. W zimie wystarczy podsmażyć kiełbaske i jeśli ktoś lubi dodać trochę papryki i leczo gotowe w 15 minut:)
Leczo
przed rozpoczęciem gotowania warto sobie przygotować wszystkie składniki
Leczo
w trakcie gotowania często mieszamy by się nic nie przypaliło
Leczo
ciepłe leczo przelewamy do słoików które sczelnie zakręcamy