kretka170

kretka170

Kucharz
[Przepisów: 22]

leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny szybki obiadek, na chłodne jesienne dni

leczo

Składniki:

leczo

 

  • 2 kg pomidorów
  • 2 kg papryki- różne rodzaje
  • 1 kg cebuli
  • 1/4 szkl. oleju
  • 3 łyżki cukru
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

leczo
Obrane ze skorki pomidory kroimy w ćwiartki, paprykę w paski, cebulkę też.
Na patelce przesmażamy cebulę, dodajemy paprykę i pomidorki. Po 10 min. dodajemy przyprawy, przykrywamy i chwilę gotujemy. Przelewamy do słoików i pasteryzujemy. (Ja czasem odwracam słoiki tylko do góry dnem i już nie pasteryzuje.

Tagi:

leczo danie