kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1356]

Leczo z mielonym mięsem i pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczne, kolorowe i sezonowe danie. Przygotowane z dodatkiem mięsa mielonego z wieprzowiny i pieczarek. Polecam na obiad lub kolację.

Leczo z mielonym mięsem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z mielonym mięsem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Leczo z mielonym mięsem i pieczarkami
Warzywa myjemy i osuszamy z wody. Papryki kroimy w sporą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek. Cebulę kroimy w pół plasterki, a czosnek w kostkę.

Pokrojone warzywa i mięso przekładamy na rozgrzany olej i smażymy razem przez kilka minut. Wlewamy wodę i gotujemy pod przykryciem.

W międzyczasie cukinie kroimy w dużą kostkę. obieramy pieczarki i kroimy w plasterki. Dokładamy do garnka.

Z pomidorów zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę, wkładamy do garnka z leczo. Gotujemy do miękkości i doprawiamy do smaku.
Leczo z mielonym mięsem i pieczarkami
Umytą i osuszoną z wody cukinię kroimy w kostkę.
Leczo z mielonym mięsem i pieczarkami
Pokrojone warzywa i mięso mielone gotujemy.
Leczo z mielonym mięsem i pieczarkami
Do gotującego lecza dokładamy cukinie i pieczarki.
Leczo z mielonym mięsem i pieczarkami
Obrane ze skórki pomidory kroimy w kostkę.