Sposób przygotowania:
Leczo z mielonym mięsem i pieczarkami
Warzywa myjemy i osuszamy z wody. Papryki kroimy w sporą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek. Cebulę kroimy w pół plasterki, a czosnek w kostkę.
Pokrojone warzywa i mięso przekładamy na rozgrzany olej i smażymy razem przez kilka minut. Wlewamy wodę i gotujemy pod przykryciem.
W międzyczasie cukinie kroimy w dużą kostkę. obieramy pieczarki i kroimy w plasterki. Dokładamy do garnka.
Z pomidorów zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę, wkładamy do garnka z leczo. Gotujemy do miękkości i doprawiamy do smaku.
Pokrojone warzywa i mięso przekładamy na rozgrzany olej i smażymy razem przez kilka minut. Wlewamy wodę i gotujemy pod przykryciem.
W międzyczasie cukinie kroimy w dużą kostkę. obieramy pieczarki i kroimy w plasterki. Dokładamy do garnka.
Z pomidorów zdejmujemy skórkę i kroimy w kostkę, wkładamy do garnka z leczo. Gotujemy do miękkości i doprawiamy do smaku.
Justi2401
kuchenny świat