Ammelia

Ammelia

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kiełbaskę i boczek podsmażyć, warzywa pokroić, wrzucić wszystko do garnka i dusić ok 40min. Dodać przyprawy i ketchup gotować jeszcze 5min.

Leczo

Składniki:

Leczo

 

  • 3szt. papryki 3szt. cebula 3szt. 0,3kg boczku, jedna laseczka kiełbasy, Vegeta, ketchup, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Leczo
Drobno pokroić mięsko, podsmażyć dobrze na patelni, warzywa pokroić w kostkę. Pomidory przed pokrojeniem sparzyć i pozbyć się skóry. Pokrojone składniki wrzucić do garnka wraz z mięsem. Gotować pod przykryciem ok 40 min tak żeby warzywa były miękkie. Dodać Vegetę do smaku, trochę ketchupu (ok 2 łyżki), sól, pieprz. Podawać z chlebkiem bądź ryżem.