Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do leczo można dodać 200 g pokrojonej na plasterki kiełbasy i dusić razem 10 minut

Leczo

Składniki:

Leczo

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo
Pomidory opłukać, usunąć szypułki, nożem z ząbkami naciąć skórkę. Pomidory zalać wrzątkiem na 30 sekund, odcedzić, przelać zimną wodą, zdjąć skórkę, przekroić na ćwiartki i usunąć pestki. Papryki opalić, zdjąć z nich skórkę i usunąć gniazda nasienne. Paprykę pokroić na paski. Cebulę obrać, opłukać, posiekać. Przesmażyć cebulę na oliwie, dodać paprykę i dusić 15 minut na małym ogniu, dodać pomidory, zwiększyć ogień i dusić jeszcze 10 minut Doprawić potrawę szczyptą ostrej i słodkiej papryki. Smażyć, aż sos stanie się gęsty. Cebulę można przesmażyć z 50 g posiekanej słoniny Do leczo można dodać 200 g pokrojonej na plasterki kiełbasy i dusić razem 10 minut

Tagi:

leczo danie