Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Leczo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Zupa w postaci lecza świetnie rozgrzewa w zimowe popołudnia

Leczo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo

 

  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • 3 papryki czerwone
  • 1 papryka zielona
  • 1 cebula biała
  • 1 puszka pomidorów bez skóry
  • 3 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki pikantnej
  • 1 łyżeczka pasty harissa
  • 1 laska kiełbasy podwawelskiej
  • sól
  • pieprz
  • magii

Sposób przygotowania:

Leczo
N początek oczyszczamy papryki, jedną czerwoną i zieloną kroimy w drobniutką kosteczkę, pozostałe dwie czerwone papryki w dużą kostkę, cebulę obieramy i drobno siekamy. Garnek z bulionem stawiamy na ogniu, dodajemy pokrojone warzywka i gotujemy przez około 15 - 20 minut, w tym czasie kroimy kiełbasę w kostkę i podsmażamy ją na patelni. Do gotującego się lecza dodajemy puszkę pomidorów a następnie podsmażoną kiełbaskę, doprawiamy wszystko pastą harissa, solą, pieprzem, magii oraz papryką słodką i ostrą - wszystko razem gotujemy przez około 10 minut, Podajemy z pieczywem. Smacznego
Leczo
kiełbaske podpiekamy na patelni na złoto
Leczo
do gotującego lecza dodajemy pomidory z puszki
Leczo
dodajemy podpieczoną kiełbaskę i gotujemy
Leczo
na koniec doprawiamy do smaku i zagotowujemy