gottrina

gottrina

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Leczo do słoików

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam każdemu kto nie ma dużo czasu na zrobienie obiadu. Wystarczy podsmażyć kiełbasę i dodać zawartość słoika i gotowe.

Leczo do słoików

Składniki:

Leczo do słoików

 

  • 1 kg pomidory,
  • 1 kg papryka kolorowa,
  • 3 szt cebula,
  • 4 łyżki olej,
  • 3 łyżki cukier,
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Leczo do słoików
Paprykę kroimy w krótkie paseczki. Z pomidorów usuwamy skórkę i kroimy w małe ćwiartki, cebulę kroimy w cienkie plastry. Podsmażamy cebulę tak aby się trochę przyrumieniła. Do garnka wsypujemy gotową cebulę, dodajemy paprykę i pomidory oraz przyprawy: olej, cukier i sól. Dusimy ok 30 min. Pod koniec można dodać trochę papryki ostrej. Gdy warzywa już będą miękkie wsadzamy je do słoików i pasteryzujemy ok 7 minut.

Tagi:

leczo danie