Sposób przygotowania:
Leczo Eli z dyniąprzygotowanie dyni
Dynię oczyścić z pestek i skóry. Miąższ dyni poktroić w słupki.
przygotowanie kiełbasy
Z kiełbasy zdjąć otoczkę. Pokroić kiełbasę w kostkę.
przygotowanie cebuli
Cebule obrać z łupinek i pokroić w ćwierć krążki.
przygotowanie papryki
Papryki umyć i usunąć szypułki i nasiona. Miąższ papryki pokroić w słupki.
przygotowanie pomidorów
Pomidory umyć i wierzchy przekroić na krzyż. Nakrojone pomidory zalać wrzącą wodą na 3 minuty. Pomidory odcedzić i zalać zimną wodą. Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić w dużą kostkę.
przygotowanie leczo
Do dużego garnka rozgrzać olej,dodać kiełbasę i smażyć około 10 minut. Do kiełbasy dodać cebulę i smażyć kolejne 5 minut. Następnie dodać paprykę i smażyć 5 minut Do lecza dodać pomidory,dynię i smażyć aż dynia będzie miękka ale nie rozgotowana. Do całości dodać keczup i doprawić do smaku solą,i czosnkiem granulowanym. Smacznego!