iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Leczo kapuściane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo lubię kapustę, dlatego często eksperymentuję z nią w kuchni i dodaję ją do różnych potraw, to danie smakuje świetnie.

Leczo kapuściane

Składniki:

Leczo kapuściane

 

  • 1/2 małej kapusty,
  • 30 dag kiełbasy,
  • 1 cebula,
  • 2 łyżki keczupy,
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego,
  • 2 papryki czerwone,
  • 2 listki laurowe,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Leczo kapuściane
Kapustę, cebulę drobno szatkujemy i smażymy na patelni na łyżce oleju 15 min, przekładamy do garnka. Kiełbasę kroimy w kostkę, paprykę w paski i smażymy na patelni do czasu gdy kiełbasa się zarumieni, przekładamy do garnka, solimy, pieprzymy, dodajemy listki podlewamy wodą, i dusimy 30 min, 10 min przez zdjęciem z ognia dodajemy koncentrat oraz keczup.