Sposób przygotowania:
Leczo z bakłażanem i białą papryką
1. Cebulę, czosnek i imbir siekamy drobno. (imbir najłatwiej i najoszczędniej jest obrać łyżeczką) 2. Obieramy pieczarki i wraz z cebulką podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy.(pieczarki wystarczy obrać lub przetrzeć wilgotną ściereczką - nie należy ich myć) 3. Bakłażana kroimy w grubą kostkę i dodajemy do garnka jako pierwsze ponieważ wymaga on najwięcej obróbki termicznej. 4. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy kiedy bakłażan już nieco zmięknie. (Biała papryka doda zwykłemu daniu trochę luksusu i powiewu świeżości ponieważ przypomina w smaku kapustę zmieszaną ze świeżym ogórkiem) 5. Dodajemy pokrojone suszone pomidory, czosnek oraz imbir. 6. Na koniec dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory. 7. Doprawiamy solą oraz słodką i ostrą papryką do smaku.
KasiaJulcia
Jullia_
Dziękuję i bardzo polecam bo jest pyszne:)