kolczyk15

kolczyk15

Szef Kuchni
[Przepisów: 26]

Leczo wg kolczyk15

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepiej smakuje z ryżem.

Leczo wg kolczyk15

Składniki:

Leczo wg kolczyk15

 

  • 6różnokolorowych papryk
  • 6pomidorów
  • 3cebule
  • 30dkg.cienkiej kiełbasy
  • sól,pieprz,ostra papryka w proszku
  • olej

Sposób przygotowania:

Leczo wg kolczyk15
Pomidory umyj i pokrój na ósemki.Papryki umyj,przekrój
usuń gniazda nasienne.Pokrój je w paski.
Cebulę obierz i pokrój w pół krążki,a kiełbasę w plastry.
Na dużą patelnię wlej olej i podsmaż cebulę,
kiedy się zeszkli wrzuć kiełbasę-obsmażaj ją,aż się przyrumieni.
Następnie wrzuć paprykę i pomidory.Dopraw solą,pieprzem i papryką.
Przykryj pokrywą,zmniejsz ogień do minimum i duś warzywa,
aż zmiękną i puszczą dużą ilość soku i zmiękną.
W tym czasie przemieszaj leczo kilka razy.
Pod koniec gotowania zdejmij pokrywkę i zwiększ ogień
w celu odparowania nadmiaru sosu.Gdy papryka będzie miękka,
ale nie rozpadająca,przełóż leczo do słoików.
Pasteryzuj je we wrzącej wodzie przez ok.1/2godz.