Tusia893

Tusia893

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

Leczo z kabaczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepyszne leczo, na każdą okazję, polecam!

Leczo  z kabaczka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Leczo z kabaczka

 

  • konserwowej, 0,7 kg pieczarek, słoiczek koncentratu, 300 ml ketchupu, pieprz, sól, tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Leczo z kabaczka
Najpierw obieramy kabaczek ze skórki i kroimy go w kostkę. Kiełbasę, boczek oraz cebulkę również kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Pomidory i paprykę (najlepiej ze słoika, bo wtedy jest miękka) kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w paski i podsmażamy ze solą i pieprzem na patelni. Po podsmażeniu i pokrojeniu składników, po kolei wkładamy je do garnka, gotujemy i mieszamy. Po kilku minutach dodajemy koncentrat i ketchup, doprawimy do smaku. Leczo również można zagotować w słoikach:)
Leczo  z kabaczka
pyszne leczo z kabaczków
Leczo  z kabaczka
idealne do wszytkiego