milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Leczo z kabaczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Może być daniem na obiad lub kolacje

Leczo z kabaczkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Leczo z kabaczkiem

 

  • papryka, mały kabaczek, 2 duże cebule, marchew, 5 lasek kiełbasy (mogą być różne), mały słoiczek

Sposób przygotowania:

Leczo z kabaczkiem
Do garnka wlewamy dwie łyżki oleju. Cebulę, paprykę i kabaczek kroimy w drobną kostkę, smażymy na oleju. Dodajemy utartą marchew na tarce o dużych oczkach. Smażymy do miękkości warzyw. Kiełbasy obieramy z osłonek, kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do garnka, chwilę smażymy około 15 minut. Na koniec dodajemy przecier i vegetę. Do smaku można dodać pieprz i mieloną paprykę.
Leczo z kabaczkiem
Gotowe leczo najlepiej smakuje z pieczywem. Można zjeść z kiszonym ogórkiem.